Vervanging Autobekleding

Het vervangen van bekledingsdelen door ons autobekleedbedrijf is vaak sneller en goedkoper dan dat het wordt vervangen door OEM ontwikkelde bekledings(delen). Graag adviseren wij u voor welke optie u het beste kunt kiezen.

Autostoel, bank en/of overige delen
Als de originele bekleding in die mate versleten is dat repareren geen optie meer is, kan worden besloten om alles opnieuw te stofferen. U kunt veelal kiezen uit nieuwe originele bekleding of een geheel nieuwe look met een bekleding naar keuze.

Hemelbekleding
Spanbaleinen
Bij oudere automobielen is de hemelbekleding gespannen door middel van spanbaleinen. De buitencontouren van de hemelbekleding worden in de raamsponningen verlijmd; dit is alleen mogelijk als alle ruiten (met uitzondering van portierruiten) gedemonteerd worden.

Hemelplaat
De jongere generatie automobielen zijn voorzien van hemelplaten. Dit zijn uit glas/steenwol achtige vezels geperste platen die licht maar uiterst kwetsbaar zijn, de bekleding zit er op gelijmd.
Het meest voorkomende probleem is dat de bekleding loslaat van de hemelplaat en zich vervolgens niet meer laat verlijmen, de oorzaak is de tussenlaag (foam) die verteerd is waardoor de bekleding los komt.
Eerst wordt de hemel in zijn geheel gedemonteerd waarna de oude bekleding en lijmresten zorgvuldig worden verwijderd, vervolgens wordt de hemelplaat weer voorzien van nieuwe bekleding en opnieuw in de auto terug gemonteerd.

Lederen bekleding
Uw auto, gebruikt of nieuw, kunt u laten voorzien van lederen bekleding. U kunt dan zelf het design kiezen (bi-colour, type stiknaden, perforatie, sportief of juist klassiek etc.).

De voornaamste redenen om achteraf leer in te bouwen zijn:
- een lager B.P.M. 
- een lagere bijtelling
- snelle levertijd
- volledig leder in plaats van half leder/half kunstleder zoals dit vaak voorkomt bij af fabrieksleder
- individueel design met een breder kleurenaanbod